Konsten och livet

 

Ett konstverk lever sitt eget liv, skilt från det liv det får när det blir till. Jag vill att de som betraktarmina tavlor genomgår en andlig förvandling eller att de kännerden glädje och den spiritualitet jag har överfört till dem.Jag vill att de förflyttas till ett tillstånd av mystisk kontemplation,att de kan se eller minnas skönheten i havets färg, i sjöarna,i himlen eller ett landskap.

Jag vill att de upplever en djupare, intensivareverklighet. Som konstnär tillhör jag en generation som låtersig svepas med av instinkten och som arbetar under det undermedvetnas diktat.För mig är det ett sätt att frigöra mig och göramig oberoende av etablerade regler. Jag gör det jag vill göra,utan att bry mig om strömningar, det som för tillfället ärinne. Jag skapar min konst och vill bara att betraktaren ska njuta, glädjasoch känna med det jag erbjuder.

Jag älskar naturen, havet, kärlekenoch sorgen, jag accepterar tacksamt varje detalj som varje dag ger mig,varje hörn på gatan, varje träd på landet, varje platsi världen. Mina tavlor är ibland en gåta för mig. Jaghar skapat dem, och liksom barn överraskar de mig ständigt mednågot nytt, som framträder i deras dagliga mognad. Jag hoppasatt de kommer att bli väl mottagna. De har fått det bästajag kan ge just nu.

 

Ana María Lorenzen
Enkehuset
Norrtullsgatan 45, nb
070-259 59 28